Na 4 jaar als zogeheten B-Divisie wedstrijd op de kalender te hebben gestaan vond in 1991 de eerste A-Divisie editie plaats in Cadzand. Vanaf het begin was de organisatie in handen van de familie De Regt uit Biervliet, mede bekend als eigenaar van het Green Spirit tractor pulling team. Voor hen en voor de andere teams uit de regio was het dan ook al jaren een vertrouwde thuiswedstrijd. Op de eerste 3 jaren na is het terrein aan de Ringdijk Noord steeds de vaste stek voor het motorische geweld geweest, vlakbij de duinen werd op de Zeeuwse klei een wedstrijdbaan neergelegd waarop de vele paardenkrachten los konden worden gelaten. Ondanks dat de wedstrijden alle jaren in hartje zomer werden gehouden kreeg de organisatie in de loop van de jaren soms toch te maken met de grillen van Moeder Natuur. Een aantal keren moest de wateroverlast van langdurige regenval of felle onweersbuien met de grote inzet van mensen en materieel ongedaan worden gemaakt, met de wapenspreuk “Luctor et Emergo” in het achterhoofd werd toch steeds weer het terrein gereed gemaakt voor een geslaagde wedstrijd. Gelukkig konden al met al veel mooie zomerse zaterdagmiddagen/avonden gevuld worden met het motorisch geweld.

Na vele jaren besloot de organisatie in 2012 toch om er een punt achter te zetten, oa. het vele werk in de voorbereiding, de grote financiële risico’s en de onzekerheid over de beschikbaarheid van het terrein in de toekomst waren aanleidingen voor dit besluit. Tot verdriet van velen werd het rustig in de polder bij Cadzand..

De firma Bovekerk die steeds de catering op de wedstrijd had verzorgd nam echter in de winter van 2016 het initiatief om het evenement opnieuw leven in te blazen. Er werd een speciale stichting opgericht voor de organisatie en de familie De Regt werd benaderd om te helpen met de invulling van het geheel. Zo werden niet alleen veel van de oude vrijwilligers maar ook een heleboel sponsoren bereid gevonden om net als voorheen hun bijdrage te leveren. In relatief korte tijd werd zo alles weer in gereedheid gebracht om een mooie tractor pulling wedstrijd te kunnen organiseren. Het oude terrein was nog beschikbaar en zo kon er in de zomer van 2016 dan ook weer een geslaagde wedstrijd worden gehouden. Wordt vervolgd….